COMMUNICATIE TRAINING

VAN KARAKTER TOT KERN

VERBINDENDE COMMUNICATIE

 

In deze training staan processen centraal op het gebied van professionele communicatie en relatie. Je verdiept je in verbindend communiceren en leert leniger omgaan met karakterverschillen, weerstand en (tegen-)overdracht.

Stressregulerend vermogen en verbindend communiceren zijn van belang in ons leven en werk.
In de omgang met vrienden, collega’s of in je werk als docent, manager, coach of zorgverlener. Eind april 2018 start Van Karakter tot Kern, een vijfdaagse training voor particulieren en professionals die zich die zich op dit gebied willen ontwikkelen. Het is een verdieping van de cursus Mindful Relateren.

Basis van de training zijn karakterstijlen, non-duality en interpersoonlijke mindfulness. Mindfulness geeft waardevolle handvaten om communicatie te verbeteren en compassievol met anderen om te gaan. Het heeft een positieve invloed op spreken en luisteren, verstevigt onderlinge banden en helpt om wijzer en effectiever je doelen te bereiken.

AANDACHTSPUNTEN

 • Samenhang tussen lichaam, gedachten en gevoelens
 • De werking en invloed van de hersenen.
 • Menselijke interactie, invloed van karakterstijlen en levenslessen
 • Ervaringsgericht werken rondom patronen, waarden en essentie
 • Luisteren en communiceren vanuit openheid en vriendelijke aandacht

WERKVORMEN

We onderzoeken de invloed van karakter op persoonlijke en professionele communicatie. Je maakt kennis met verschillende karakterstijlen en hun kwaliteiten, valkuilen en levenslessen. Je wordt opmerkzamer op signalen van verstrakking, stress en automatische reactieve impulsen.

Door (interpersoonlijke) mindfulness, onderzoek en stressregulerende oefeningen vergroot je het vermogen om te herstellen en je weer te openen voor echt spreken en luisteren. Je gaat jezelf en anderen beter begrijpen en leert wijzer om te gaan met verschillen.

De training kan worden gecombineerd met individuele coaching, relatietherapie of teamcoaching.

THEMA’S

 • Mindfulness, congruentie, zelfregulatie
 • Karakterstijlen, fysiologie en ontwikkeling
 • Verbindende communicatie en non-duality
 • Verkennen taalpatronen rond conflict en verbinding
 • Casuïstiek en persoonlijke leervragen
 • Het onzichtbare in verbinding en heling
 • Professionele Communicatie en Essentie
BLAUWE BERGEN - Communicatie Training

Pauzeren, ontspanning toelaten, openen voor wat naar voren komt. Leren hoe we stilte, vertrouwen, vragen en antwoorden kunnen gebruiken om met meer diepgang te communiceren.

PASSIE EN ERVARING

Hantzen Stevenson:
Ik heb opleidingen gegeven op het gebied van communicatie, coaching, meditatie en zingeving. De laatste jaren kwamen daar Mindfulness, compassie en lichaamsgerichte traumahealing bij. Overeenkomst is de samenhang tussen lichaam, geest, gedachten en bewustzijn.

Vanuit deze achtergrond en mijn passie voor werkelijk contact en open dialoog, geef ik op dit moment de korte training Mindful Relateren. Komend jaar start Van Karakter tot Kern, een vijfdaagse training voor professionals en anderen die zich die zich op dit gebied verder willen ontwikkelen.

vogel bruin vierkant 400 min - Communicatie Training

INFORMATIE

VAN KARAKTER TOT KERN

Professionele en verbindende communicatie voor professionals en anderen die zich hierin willen verdiepen.

Weken: 5 dagen, start 21 april 2018
Data: (o.v.) 21 april, 12 mei, 2 juni, 23 juni, 14 juli
Tijden: 10.30 – 17.00 uur
Programma: voorjaar 2018 verkrijgbaar

Locatie: Stevenson – Mindfulness Haren

GEINTERESSEERD?