LEZING OVER STRESS EN BURN-OUT

STRESS EN BURN-OUT LEZING

19 APRIL, 10.30-12.00 UUR

 

Hantzen Stevenson over chronische stress en het herstellen daarvan

Hoe kan je beter omgaan met je grenzen en energie? Als je leven en werk intensief zijn, is het nodig dat je lichaam en zenuwstelsel voldoende kunnen herstellen. Het is belangrijk om tijdig stress-signalen te herkennen en te leren hoe je daarmee kunt omgaan.

Herken je de volgende signalen?

  • Na je vakantie ben je nog steeds vermoeid, terwijl je alweer aan het werk gaat.
  • Je hebt last van concentratieproblemen, slecht slapen, piekeren en gejaagdheid.
  • Je verliest je vitaliteit en plezier als het leven drukker wordt.

Van een moeilijke taak, hoge werkdruk of een ingrijpende levensgebeurtenis raakt ons lichaam automatisch een beetje gestrest. Meestal niet extreem, maar wel meetbaar. Dat is normaal, functioneel en gezond. En door voldoende rust en slaap herstelt je lichaam weer.

Het gaat erom dat inspanning en rust steeds in balans zijn

Als je na inspanning steeds te weinig herstelt, pleeg je roofbouw op je lichaam. Automatisch doet je zenuwstelsel er een tandje bij, waardoor je je reserves gaat gebruiken.
Je raakt langzaam uitgeput en er ontstaan veranderingen in je stresssysteem. Met emotionele, cognitieve en lichamelijke klachten als gevolg. En het duurt máánden voordat je weer helemaal de oude bent. Daarom kun je er beter voor zorgen dat het niet zover komt. 

Op 21 januari gaan we hier verder op in, met praktische tips en eenvoudige ademhalings- en mindfulness oefeningen. Met aandacht voor zelfreflectie, veerkracht en zingeving.

Hantzen Stevenson is Stress- en Burnout coach. Daarnaast is zij therapeute en mindfulnesstrainer en begeleidt zij mensen en organisaties op het gebied van stressmanagement, communicatie en samenwerking. De lezing is bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met het onderwerp.

INFORMATIE

Data: 21 januari
Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Stevenson – Mindfulness Haren
Tarief: € 5 euro
NB. na aanmelding (uiterlijk 20 januari)

bekijk locatie

LIJKT HET JE WAT?

AANMELDEN