STRESS-LESS

STRESS-LESS STUDIE & WERK

START op aanvraag

 

Mindfulness voor jong-volwassenen (± 20-30 jaar). Als jong volwassene ben je volop bezig met studie, werk, relaties en het opbouwen van je identiteit. Hoe ga je om met stress, ambitie, zelfkritiek en fysieke onrust? Wat heb je nodig voor je gezondheid en balans?

STRESS-LESS is de erkende Mindfulness training (mbsr-mbct), gericht op deze doelgroep. In deze cursus ontwikkel je vaardigheden om effectiever om te gaan met met stress, werkdruk en emoties. Je wordt je sneller bewust van (vroege stress-signalen) en traint jezelf in het vermogen om te schakelen tussen actie en rust. De training wordt in een iets compactere vorm aangeboden, nl. 8 lessen van 2 uur.

Deze door VMNB erkende training komt soms in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekeraars.

 

THEMA’S

  • Leren hoe stress wordt opgebouwd; herkennen van stress-signalen
  • Balans creëren tussen verantwoordelijkheid en plezier
  • Voorkomen en/of herstellen van burn-out
  • Aandacht verdelen tussen werk en privéleven
  • Tips voor concentratie, bij studie, werk of examenstress
  • Tips voor ontspanning en beter slapen

WAT GA JE LEREN?

STRESS-LESS studeren en werken
Leren om gezond om te gaan met stress, faalangst, perfectionisme, piekeren, onmacht, ergernis of een sombere stemming. Ook emotionele reacties in communicatie komen aan bod, zoals je groothouden, ontploffen of het vermijden van contact.

Je wordt je meer bewust van patronen waarmee je reageert op gebeurtenissen (bij spanning en emoties) en het effect daarvan. Door  oefeningen leer je lichaam en geest weer te ontspannen. Zo ontstaat ruimte voor helder denken, creativiteit en bewust handelen.

Tijdens de training krijg je lesmateriaal (incl. audio-bestanden) mee naar huis, zodat je de oefeningen ook thuis kunt doen. Hierdoor vergroot je het effect van de training.

 

Vaardigheden om te leren surfen op de golven van het leven.

KENNISMAKEN

Het is zinvol om elkaar voorafgaand aan de training te ontmoeten. Je krijgt daardoor alvast een beeld van de training, trainer en de locatie, en kan jouw situatie en motieven rustig toelichten. Afspraak maken.

 

VERGOEDING

Mindfulness wordt soms vergoed via de zorgverzekeraar of gemeente Haren. Ook werkgevers zijn vaak bereid om de mindfulness training te betalen. Neem even contact op voor meer informatie.

stress less kolibri1 min - Stress-less 20-30

INFORMATIE


Start:
 deze training start op aanvraag met een groep v.a. 6 personen

Locatie: Stevenson – Mindfulness Haren

Afspraak maken

LIJKT HET JE WAT?