MINDFULNESS INTENSIVE

Hebben stress en emoties teveel invloed op je gezondheid en functioneren en wil je daar effectiever mee leren omgaan? Verbeter je helderheid en balans door het traject Stressmanagement en Mindfulness Intensive.

In dit traject leer je hoe je effectiever stress kan hanteren, je balans herstellen en op een gezonde manier omgaan met druk, emoties en verandering. Door de combinatie van Mindfulness Based training en coaching is er specifieke aandacht voor je werksituatie en hoe je mindfulness in je werk en leven kunt integreren. Het traject bestaat uit 3 fasen.

 

A. Individueel consult

(1,5 uur) waarin de balans wordt opgemaakt:

  • Stressniveau, stressfactoren en copingstijlen worden in kaart gebracht
  • Persoonlijkheid/karakterstijl (sterktes, valkuilen, ontwikkeling)
  • Bespreken van tijdsinvestering en ondersteunende factoren

 

B. Mindfulnesstraining MBSR/MBCT

Wetenschappelijk onderbouwde training, gebaseerd op de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Je leert hoe je effectiever kunt omgaan met stress, gedachten en emoties, hoe je sneller kan herstellen van zaken die je uit balans brengen. Je leert automatische karakterpatronen en gedrag opmerken en traint je in manieren om manieren op creatief en open te kunnen blijven in periodes van verandering en transitie.

  • Deelname groep: 9 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • Individueel: 8 bijeenkomsten van 1 uur

 

C. Individuele consulten op maat

Naast de mindfulness training wordt er aandacht besteed aan wat ondersteunend is voor professionele ontwikkeling, gezondheid en functioneren.

De aanvullende consulten focussen op doelen als: herstel en/of preventie van burn-out, omgaan met life-events en veranderingsprocessen, vergroten van zelfvertrouwen en veerkracht. Het laatste consult wordt besteed aan evaluatie en maken van een vervolgplan over het blijven toepassen en ontwikkelen van wat je hebt geleerd.

 

  • 5 consulten van 1,5 uur, gepland in overleg met de deelnemer.