MINDFULNESS TRAINING

trauma sensitieve MINDFULNESS

START: 20 oktober (wo.av)  data en tarieven onderaan

Bewuster en vitaler leven
In deze speciale versie van de Mindfulness training leer je nog verfijnder om meer innerlijke rust en vitaliteit te ontwikkelen. Ook als er veel stress, gevoeligheid of onveiligheid is (of was) in je leven. Je word je bewuster van de signalen van stress en herstel in het lichaam. Door de meditaties en ervaringsgerichte oefeningen komen lichaam en geest meer in balans. 

Neuro-fysiologie en meditatie
Ons autonome zenuwstelsel bestaat uit drie verschillende zenuwsystemen, die zich hebben ontwikkeld om gevaar te scannen en naar veiligheid te zoeken. Deze drie systemen functioneren buiten onze wil om. Ze vertalen zich in fysiologische reacties, die volledig automatisch werken. Ze overkomen ons. We kunnen ze niet met onze wil aansturen. 

Wel kunnen we deze signalen van veilig-onveilig bewuster gaan waarnemen. En leren om onszelf met deze automatische lichaams-responsen op te vangen en reguleren. Je ontwikkelt je vermogen om vanuit meer rust en openheid om te gaan met jezelf en anderen.

Ook voor professionals
Je hoeft jezelf niet als ‘getraumatiseerd’ te ervaren, om veel aan deze training te hebben. We hebben allemaal gebieden waar we spanning of gevoeligheid bij ervaren. Het is waardevol om ons zenuwstelsel beter te leren reguleren en soepeler te leren omgaan met innerlijke patronen. Ook als je werkt als professional met kinderen, jongeren of volwassenen, is het zinvol om je hierin te verdiepen.

WAT IS MINDFULNESS?

  • Aandacht training voor open aanwezigheid, heldere geest en veerkracht
  • Doelbewuste aandacht voor de dingen zoals ze zijn op dit moment
  • Met een vriendelijke houding, zonder oordeel en automatische reacties

theorie en meditatie

In deze 9-weken training nemen wij je stap voor stap mee in Trauma-Sensitieve Mindfulness. Je maakt kennis met een trauma-sensitieve bodyscan. Je leert je lichaam, emoties en denken in de veilige modus te zetten, om van hieruit genoeg veerkracht te ontwikkelen om stress te verwerken.

Door de meditaties in tweetallen leren we ook om elkaar vanuit meer openheid, rust en vertrouwen te ontmoeten. Dit alles op basis van neuro-wetenschappelijke onderbouwing en eeuwenoude kennis, die elkaar aanvullen en ondersteunen in een proces van herstel, ontwikkeling en heling. 

 

Er ontstaat meer ruimte voor plezier, dialoog en helder denken. Dit kan helpen bij je relaties, communicatie en het maken van keuzes. Ook biedt het steun bij het verwerken van life events, of het omgaan met verlies en rouw.

 

LEVENSWIJSHEID EN PRAKTIJK

De training wordt gegeven door Hantzen Stevenson. Hantzen is Stress- en Burn-outcoach, Mindfulnesstrainer, Lichaamsgericht psychotherapeute en Supervisor. Zij volgde ruim 20 jaar trainingen op het gebied van meditatie en bewustzijn, o.a.:

  • Meditatieopleiding en retraites Boeddhistische psychologie
  • Stress en trauma therapie (oa. Somatic Experiencing bij Marianne Bentzen, Raja Selvam)
  • Mindfulness trainersopleiding bij SeeTrue (categorie 1 trainer)
  • Compassie MBCL-opleiding en Interpersoonlijke Mindfulness, bij Frits Koster en Erik vd Brink
  • Opleiding Mindfulness Based Self-Compassion, David Dewulf
  • Opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Seetrue
  • Opleiding Trauma Sensitieve Mindfulness, Dorle Lommatzsch

“Vanaf 1998 mediteer ik regelmatig. Ik was mede-oprichter en ruim 15 jaar meditatieleraar en supervisor bij ISSP, erkende opleiding voor meditatie en spirituele psychologie. Sinds een jaar of 10 geef ik ook Mindfulness. De wetenschappelijke en praktische benadering van de Mindfulness en Compassie trainingen spreekt mij aan. Ik vind het waardevol als we helder denken, vriendelijkheid en levenswijsheid zoveel mogelijk toepassen in het dagelijks leven.”

KENNISMAKEN

Voorafgaand aan de training plannen we een kennismakingsgesprek. Je krijgt zo een beeld van de training en de locatie, en kan je eigen situatie rustig toelichten. 
Maak een afspraak.

VOORPROEFJE

Voor een moment van rust alvast de oefening ‘Zitten met aandacht‘  (±11.00 minuten).

WONDERLIJK IS

dat de beweging naar iets nieuws begint bij het accepteren van wat er is (geweest)

LUCHT BLAADJES - Trauma Sensitieve Mindfulness

Trauma Sensitieve Mindfulness

Wo.av. 19.30 – 21.45 uur
Okt: 20, 27
Nov: 3, 10, 17, 24
Dec: 1
Trainer:  Hantzen Stevenson
Locatie:  Biotoop, Kerklaan 30-G Haren Gn
Kosten: € 375 – € 450 euro.
Via werkgever: zie Zakelijke tarieven

 

MEER BALANS, MINDER STRESS?

Of neem contact op om andere mogelijkheden te bespreken.