Trauma sensitieve Mindfulness ZOMER

MINDFULNESS & HET autonome zenuwstelsel

Lichaamsintelligentie en meditatie benutten in je dagelijks leven

15 t/m 19 AUGUSTUS, 9.30-13.00 uur  Kan ook ONLINE, zie info onderaan

 

Creëer je eigen zomerretraite
door de ochtenden samen te mediteren en nieuwe inzichten op te doen. en daarna je middagen bijvoorbeeld door te brengen in de natuur.

In deze zomerweek krijg je nieuwe meditaties en informatie op het gebied van mindfulness en neuro-fysiologie. Je leert de fysieke signalen herkennen van stress en ontspanning, en wordt vaardiger in het terugschakelen naar rust en balans. Met de tools van deze training (ervaring, werkboek en audio), ga je uitgerust en geïnspireerd het nieuwe seizoen in.

Neuro-fysiologie en balans
Als we in balans zijn, dan zorgt ons autonome zenuwstelsel ervoor dat we actief en levendig kunnen zijn, en dat we weer tot rust en ontspanning kunnen komen. We ervaren dan een soort ‘levensgemak’, waarbij we soepeler kunnen omgaan met uitdagingen en tegenslag. Soms raken we uit balans door werkdruk, zorg of ingrijpende ervaringen. Door roofbouw en emoties raakt het natuurlijke ritme van ons zenuwstelsel verstoord. Ook onverwerkte ervaringen kunnen invloed uitoefenen op onze veerkracht.

Soepeler en vitaler leven
Deze speciale versie van de Mindfulness maakt gebruik van de Polyvagaaltheorie en de werking van het autonome zenuwstelsel. Je leert om meer innerlijke rust en vitaliteit te ontwikkelen, ook als er veel stress, gevoeligheid of onveiligheid is (of was) in je leven. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en leert om je stabiliteit, ruimte en veerkracht te vergroten.

 • Je word je bewuster van de (automatische) signalen van stress en herstel in het lichaam
 • Je leert deze signalen op te merken en soepeler te navigeren tussen activiteit & rust
 • Vanuit een basis van veiligheid kunnen ook intensere gevoelens worden verwerkt
 • Je ontwikkelt je vermogen om vanuit meer rust om te gaan met jezelf en anderen

Ook voor professionals
Meer levensgemak en veerkracht ontwikkelen in je werk. Ook als je werkt als professional met mensen, is het zinvol om deze neuro-fysiologische kennis van ‘disregulatie en herstel’ te leren toepassen – bij jezelf en bij mensen waarmee je werkt. 

 

 

MINDFULNESS & NEURO-WETENSCHAP

  Trauma-sensitieve mindfulness is een Mindfulness training met extra aandacht voor neuro-fysiologische kennis en werkvormen uit de lichaams-georienteerde traumatherapie en de Polyvagaaltheorie (welkom bij de introductie hierover).

  Verhelderende boeken over trauma en de polyvagaaltheorie door:
  Dr. Peter Levine, Bessel van der Kolk, Stephen Porges en Deb Dana.

  theorie en meditatie

  In deze zomertraining nemen wij je mee in Trauma-Sensitieve Mindfulness en de waarde van stressregulerende tools. Je leert je lichaam, emoties en denken in de ‘veilige modus’ te zetten, om zo meer veerkracht en herstelvermogen te ontwikkelen (zelfregulerend vermogen).

  Daarnaast leer je de waarde kennen van co-regulatie, ons herstellend vermogen dat reageert op de vriendelijke aanwezigheid van een veilig aanwezige ‘ander’. Door meditaties in tweetallen leren we om elkaar vanuit meer openheid, rust en vertrouwen te ontmoeten. Dit alles op basis van neuro-wetenschappelijke onderbouwing en eeuwenoude kennis, die elkaar aanvullen en ondersteunen in een proces van herstel, ontwikkeling en heling.

  Er ontstaat meer ruimte voor plezier, dialoog en helder denken. Dit kan helpen bij je relaties, communicatie en het maken van keuzes. Ook biedt het steun bij het verwerken van life events, of het omgaan met verlies en rouw.

   

  LEVENSWIJSHEID EN PRAKTIJK

  De training wordt gegeven door Hantzen Stevenson. Hantzen is stress- en burn-outcoach, mindfulnesstrainer, lichaamsgericht psychotherapeute en supervisor. Zij is als docent en supervisor verbonden aan de Academie voor Open Bewustzijn en volgde ruim 20 jaar trainingen op het gebied van meditatie en bewustzijn, o.a.:

  • Meditatieopleiding en retraites Boeddhistische psychologie
  • Stress en trauma therapie (oa. Somatic Experiencing bij Marianne Bentzen, Raja Selvam)
  • Mindfulness trainersopleiding bij SeeTrue (categorie 1 trainer)
  • Compassie MBCL-opleiding en Interpersoonlijke Mindfulness, bij Frits Koster en Erik vd Brink
  • Opleiding Mindfulness Based Self-Compassion, David Dewulf
  • Opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Seetrue
  • Opleiding Trauma Sensitieve Mindfulness, Dorle Lommatzsch
  • Supervisor voor therapeuten en mindfulnesstrainers

  De wetenschappelijke en praktische benadering van mindfulness-, compassie- en trauma-sensitieve mindfulness trainingen spreekt mij aan. Ik vind het waardevol als we helder denken, vriendelijkheid en levenswijsheid zoveel mogelijk toepassen in het dagelijks leven.”

  KENNISMAKEN

  Voorafgaand aan de training plannen we een kennismakingsgesprek. Je krijgt zo een beeld van de training en de locatie, en kan je eigen situatie rustig toelichten. 
  Maak een afspraak.

  VOORPROEFJE

  Voor een moment van rust alvast de oefening ‘Zitten met aandacht‘  (±11.00 minuten).

  WONDERLIJK IS

  dat de beweging naar iets nieuws begint bij het accepteren van wat er is (geweest)

  Zomer special

  Trauma Sensitieve Mindfulness

  Data: 
  15 t/m 19 aug | 09.30-13.00 uur
  Trainer: Hantzen Stevenson
  Kosten:
  € 400 | minima € 350  NB. korting bij 2e x deelname aan deze training
  Via werkgever: Zie Zakelijke tarieven

  Je kan deze week ook online volgen. Meer info op aanvraag

   

  MEER BALANS, MINDER STRESS?

  Of neem contact op om andere mogelijkheden te bespreken.