MINDFULNESS TRAINING

MINDFULNESS MBSR MBCT

START 07 JULI (ochtend) en 10 SEPTEMBER (avond)

 

LEER OMGAAN MET STRESS EN GENIETEN VAN HET MOMENT

Mindfulness mbsr mbct is een effectieve training om gezonder te leren omgaan met stress, emoties en fysieke onrust. Ook emotionele reacties in communicatie komen aan bod, zoals je groothouden, ontploffen of het vermijden van contact.

De training blijkt waardevol bij burn-out, depressie of chronische pijn. Ook bij stressklachten en emoties door werk, studie, mantelzorg of het verwerken van levenservaringen. Deze door VMNB erkende training komt in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekeraars, werkgever of WMO. Er is korting mogelijk voor studenten en minima.

 

MEER TIJD IN DE ZOMER?

In juli-augustus wordt deze training gegeven op 8 zondagochtenden en een stiltedag!  Een heerlijk rustpunt elke week, met lesmateriaal voor dagelijkse oefeningen. Tijdens evt. vakantieweken ontvang je het cursusmateriaal digitaal, zodat je het mindfulness-traject kunt blijven volgen

WAT IS MINDFULNESS?

  • Aandacht training voor open aanwezigheid, heldere geest en veerkracht
  • Doelbewuste aandacht voor de dingen zoals ze zijn op dit moment
  • Met een vriendelijke houding, zonder oordeel en automatische reacties

ACHTERGROND MINDFULNESS

De trainingen zijn ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn (MBSR) en Mark Williams e.a. (MBCT). De effectiviteit van het programma is in veel internationale onderzoeken wetenschappelijk bevestigd. Emotioneel evenwicht en welbevinden nemen toe. 

De visie achter deze trainingen is dat we ons kunnen ontwikkelen in de houding waarmee we omgaan met het leven. Ook in het omgaan met ziekte, pijn of psychische problemen. We gaan hierbij uit van het zelfregulerend vermogen van het lichaam en de kwaliteit van psychologische flexibiliteit en bewustzijn.

Je leert hoe stress wordt opgebouwd en wat de effecten zijn. We verstrakken, gaan zwartwit denken en eerder impulsief handelen. Door de cursus leer je om met open milde houding te ‘zijn’ met wat er is. Je wordt je eerder bewust van stress-signalen en traint jezelf om te schakelen tussen actie en rust.

Er ontstaat meer ruimte voor plezier, dialoog en helder denken. Dit kan helpen bij je relaties, communicatie en het maken van keuzes. Ook biedt het steun bij het verwerken van life events, mantelzorg of omgaan met verlies en rouw.

 

LEVENSWIJSHEID EN PRAKTIJK

De training wordt gegeven door Hantzen Stevenson. Hantzen is docent, lichaamsgericht psychotherapeut, supervisor en mindfulness trainer. Zij volgde ruim 20 jaar trainingen op het gebied van meditatie en bewustzijn, o.a.:

  • Meditatieopleiding en retraites boeddhistische psychologie
  • Stress en trauma therapie (oa. Somatic Experiencing bij Marianne Bentzen, Raja Selvam)
  • Mindfulness trainersopleiding bij SeeTrue (categorie 1 trainer)
  • Compassie MBCL-opleiding en Interpersoonlijke Mindfulness, bij Frits Koster en Erik vd Brink
  • Opleiding Mindfulness based self-compassion, David Dewulf
  • Opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Seetrue

“Vanaf 1998 mediteer ik regelmatig. Ik was mede-oprichter en ruim 15 jaar meditatieleraar en supervisor bij ISSP, erkende opleiding voor meditatie en spirituele psychologie. Sinds een jaar of 10 geef ik ook Mindfulness. De wetenschappelijke en praktische benadering van de Mindfulness en Compassie trainingen spreekt mij aan. Ik vind het waardevol als we helder denken, vriendelijkheid en levenswijsheid zoveel mogelijk toepassen in het dagelijks leven.”

KENNISMAKEN

Het is zinvol om elkaar voorafgaand aan de training te ontmoeten. Je krijgt daardoor alvast een beeld van de training, trainer en de locatie, en kan je eigen situatie en motieven rustig toelichten.
Maak een afspraak.

SPECIALS

Ook mindfulness 20-30 of 55+ of individuele mbsr-mbct training. Voor mensen met beginnende dementie en mantelzorger(s) werd het TANDEM-traject opgezet door universiteit Maastricht en stichting Alzheimer.
Meer informatie.

WONDERLIJK IS

dat de beweging naar iets nieuws begint bij het accepteren van wat er is (geweest)

LUCHT BLAADJES - Mindfulness Training

INFORMATIE

MINDFULNESS TRAINING

Data: 
A.  7, 14, 21, 29 juli, 4, 11, 18 aug en 1 sept. 10.30-13.00 uur. Stiltedag op 28 juli, 10.30-17.00 uur.
B.  10, 17 sept, 1, 8, 15, 29 okt, 12, 19, 26 nov, 19.30-22.00 uur

Locatie: Bureau Stevenson, Haren Groningen
Tarieven: € 375 – € 450 euro (bij vergoeding overleg). Zakelijk € 750. Korting minima.
Afspraak maken

LIJKT HET JE WAT?