MINDFULNESS TRAINING

MINDFULNESS EN STRESSREGULATIE

START: 1 FEBRUARI (ochtend). Zie data en tarieven onderaan.

Bewuster en vitaler leven
Creëer regelmatig een rustpunt met Mindfulness en stressregulerende oefeningen. Je leert hoe je meer rust kunt vinden, ook als het leven veel van je vraagt. Mindfulness blijkt heilzaam bij stress, burn-out, concentratieproblemen, somberheid, (faal)angst en andere lichamelijke of psychische klachten.

Balans
Door de ervaringsgerichte oefeningen leer je om lichaam en geest te ontspannen. Beter schakelen tussen actie en rust. Je leert milder en open te kijken naar onaangename gevoelens en gedachten. Je herstelvermogen, emotioneel evenwicht en welbevinden nemen toe.

Soepeler en vitaler leven
Deze Mindfulnesstraining maakt gebruik van inzichten en oefeningen uit de Polyvagaal-theorie en de werking van het autonome zenuwstelsel. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en leert om je stabiliteit, ruimte en veerkracht te vergroten.

WAT IS MINDFULNESS?

  • Aandacht training voor open aanwezigheid, heldere geest en veerkracht
  • Doelbewuste aandacht voor de dingen zoals ze zijn op dit moment
  • Met een vriendelijke houding, zonder oordeel en automatische reacties

ACHTERGROND MINDFULNESS

De Mindfulnesstrainingen zijn ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn (MBSR) en Mark Williams e.a. (MBCT). De effectiviteit van het programma is in veel internationale onderzoeken wetenschappelijk bevestigd. Emotioneel evenwicht en welbevinden nemen toe. 

Je leert hoe stress wordt opgebouwd en wat de effecten zijn. We verstrakken, gaan zwartwit denken en impulsief handelen. Door de cursus leer je om je lichaam en geest meer te ontspannen met de dingen zoals ze nu zijn. Kennis op het gebied van neuro-fysiologie wordt gecombineerd met Mindfulness en ervaringsgerichte oefeningen. 

Er ontstaat meer ruimte voor plezier, dialoog en helder denken. Dit kan helpen bij je relaties, communicatie en het maken van keuzes. Ook biedt het steun bij het verwerken van life events, of het omgaan met verlies en rouw.

 

LEVENSWIJSHEID EN PRAKTIJK

De training wordt gegeven door Hantzen Stevenson. Hantzen is Stress- en Burn-outcoach, Mindfulnesstrainer, Lichaamsgericht psychotherapeute en Supervisor. Zij volgde ruim 20 jaar trainingen op het gebied van meditatie en bewustzijn, o.a.:

  • Meditatieopleiding en retraites Boeddhistische psychologie
  • Stress en trauma therapie (oa. Somatic Experiencing bij Marianne Bentzen, Raja Selvam)
  • Mindfulness trainersopleiding bij SeeTrue (categorie 1 trainer)
  • Compassie MBCL-opleiding en Interpersoonlijke Mindfulness, bij Frits Koster en Erik vd Brink
  • Opleiding Mindfulness Based Self-Compassion, David Dewulf
  • Opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Seetrue
  • Trauma Sensitieve Mindfulness, Dorle Lommatzsch

“Vanaf 1998 mediteer ik regelmatig. Ik was mede-oprichter en ruim 15 jaar meditatieleraar en supervisor bij ISSP, erkende opleiding voor meditatie en spirituele psychologie. Sinds een jaar of 10 geef ik ook Mindfulness. De wetenschappelijke en praktische benadering van de Mindfulness en Compassie trainingen spreekt mij aan. Ik vind het waardevol als we helder denken, vriendelijkheid en levenswijsheid zoveel mogelijk toepassen in het dagelijks leven.”

KENNISMAKEN

Voorafgaand aan de training plannen we een kennismakingsgesprek. Je krijgt zo een beeld van de training en de locatie, en kan je eigen situatie rustig toelichten. 
Maak een afspraak.

VOORPROEFJE

Voor een moment van rust alvast de oefening ‘Zitten met aandacht‘  (±11.00 minuten).

WONDERLIJK IS

dat de beweging naar iets nieuws begint bij het accepteren van wat er is (geweest)

MINDFULNESS & STRESS

Data: 8 lessen, 10.15-12.30 uur
1, 15, 29 feb, 14, 28 mrt, 11, 25 apr, 9 mei 
Trainer:  Hantzen Stevenson
Locatie:  Biotoop, Kerklaan 30-G Haren Gn
Kosten: € 525  (minima € 400)
Via werkgever: zie Zakelijke tarieven

Lessen om de week, zodat er voldoende ruimte is voor oefenen in dagelijks leven.

MEER BALANS, MINDER STRESS?

Of neem contact op om andere mogelijkheden te bespreken.