HANTZEN STEVENSON

WAT DOET HANTZEN?

Ik begeleid met veel plezier mensen en organisaties op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Specialisaties:

 • Mindfulness, stressmanagement, burn-out
 • Rouw- en verliesverwerking, zingeving
 • Communicatie, relatie en samenwerking

Achtergrond in het kort

 • HBO-geregistreerd therapeute, coach en supervisor
 • Docent/trainer in communicatie, ontwikkelingspsychologie en stressmanagement
 • Gecertificeerd Meditatie-, Mindfulness- en Compassietrainer

Aandacht voor een praktische vertaling naar het dagelijks leven.

foto hantzen rond vrijstaand - Hantzen
hantzen jong staartjes - Hantzen
HANTZEN STEVENSON3 - Hantzen

ACHTERGROND

Ik ben Hantzen Stevenson, 62 jaar, moeder van dochter Iris (30). Geboren in Utrecht, maar al vroeg in mijn leven naar Nieuw Guinea verhuisd. Ik houd nog steeds van het geluid van krekels, aankomende regen en van de wind door de bomen.

Terug in Nederland groeide ik op in Drenthe, studeerde in Groningen en had daarna banen op verschillende plaatsen in Nederland. Tot een aantal jaren geleden was mijn leven gevuld met het geven van oa. loopbaan trainingen en een coachingsopleiding, op diverse locaties in Nederland. Daarnaast werkte ik in Groningen als therapeut en coach voor particulieren en bedrijven (profit en non-profit). Inspirerend om zo te werken met mensen vanuit verschillende achtergronden en met verschillende doelen.

Na ruim vijftien jaar veel weg en onderweg te zijn geweest, heb ik eind 2010 besloten om mijn agenda te vereenvoudigen en me te richten op werkzaamheden in Noord Nederland. Sinds 5 jaar leef en werk ik in de boeiende omgeving van De Biotoop in Haren. Hier wonen en werken kunstenaars, muzikanten, biologen en vele anderen – een inspirerende locatie.

Graag kijk ik naar schoonheid en groei. In de natuur, maar ook in mensen. Elke levensfase heeft z’n eigen energie en uitdagingen. Door zowel mooie als lastiger tijden ontwikkelen we vaardigheden, wijsheid en menselijkheid. Het is me een genoegen om mensen in al die seizoenen te mogen ontmoeten. En daarin zelf ook nieuwsgierig en lerend te blijven.

SPECIALISATIES

Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van communicatie, karakterstijlen, stressmanagement en de gevolgen van langdurige stress. Niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook in het functioneren van een organisatie.

Chronische stress is niet alleen ziekmakend, maar bemoeilijkt ook samenwerking, helder en genuanceerd denken en efficiënt handelen.

OPLEIDINGEN

Na het Atheneum, HBO-Docentenopleiding (Nederlands, kunsteducatie, onderwijskunde) en de mastersopleiding ‘Drama in Education’ (Newcastle University) was ik een aantal jaren werkzaam in het onderwijs. Aansluitend ontwikkelde ik mij op het gebied van communicatie, zakelijke dienstverlening en kunstmanagement. In diverse pioniersbanen kwamen organisatie en projectmanagement steeds meer op de voorgrond te staan.

Toen ik me wilde verdiepen in het werken met mensen, volgde de opleiding tot Ervarings- en Lichaamsgerichte Psychotherapie bij BodyMind Opleidingen en daarna hun Coachings- en Supervisorenopleiding. In de jaren daarna ben ik me blijven ontwikkelen op het gebied van loopbaanontwikkeling, communicatie, Mindfulness en stressmanagement.

Ik volgde ruim 20 jaar trainingen op het gebied van meditatie en bewustzijn, o.a.:

 • Trainingen en retraites Mindfulness, Essencework, Non-dualistische en Boeddhistische psychologie
 • Traumatherapie & Stressregulatie (oa. Somatic Experiencing bij Marianne Bentzen, Raja Selvam e.a.)
 • Mindfulness trainersopleiding Lange Traject, bij SeeTrue (categorie 1 trainer)
 • Interpersoonlijke Mindfulness en Compassie MBCL-opleiding, bij Frits Koster & Erik vd Brink
 • Opleiding Mindfulness based self-compassion, David Dewulf

Nieuwsgierigheid naar ieders oorspronkelijke kern en kwaliteiten. Verkennen waar verbinding ontstaat, vanuit een open hart en heldere geest elkaar verstaan.

WERKERVARING EN ORGANISATIES

Zo bouwde ik een veelzijdige ervaring op in consultancy, loopbaan- & levenscoaching en trainingen voor diverse bedrijven en op verschillende niveaus, o.a. bij: BAM Techniek, Justitie, UMCG, universiteit RUG, Hanzehogeschool, woningcorporaties, gemeenten en onderwijs-instellingen. Regelmatig in samenwerking met andere professionals op het gebied van gezondheid, loopbaanbegeleiding en management-development.

Met veel plezier begeleid ik mensen en organisaties op het gebied van stressmanagement, communicatie en samenwerking:

 • onderzoeken welke factoren bijdragen aan een gezond en effectief werk-/leefklimaat
 • ontwikkelen van tools om gezonder om te gaan met stress en persoonlijkheidsverschillen
 • nieuwe inzichten en vaardigheden concreet vertalen naar de praktijk.

IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN