HANTZEN STEVENSON

OVER HANTZEN

Specialisaties:

 • Stress- en Burn-out coaching
 • Mindfulness en Compassie trainingen
 • Rouw- en verliesverwerking, zingeving
 • Communicatie, relatie en samenwerking

Achtergrond in het kort

 • Lichaamsgerichte psychotherapie, coach en supervisor
 • Docent/trainer in communicatie, ontwikkelingspsychologie en stressmanagement
 • Gecertificeerd Meditatie-, Mindfulness- en Compassietrainer
 • Partner bij CSR centrum voor stressmanagement

Aandacht voor een praktische vertaling naar het dagelijks leven.

foto hantzen rond vrijstaand - Hantzen
hantzen jong staartjes - Hantzen
HANTZEN STEVENSON3 - Hantzen

ACHTERGROND

Ik ben Hantzen Stevenson, 63 jaar, moeder van dochter Iris (31). Geboren in Utrecht, maar al vroeg in mijn leven naar Nieuw Guinea verhuisd. Ik houd nog steeds van het geluid van krekels, aankomende regen en van de wind door de bomen.

Terug in Nederland groeide ik op in Drenthe, studeerde in Groningen en zat een korte periode in het onderwijs. Vanaf 1995 werk ik als therapeut-coach voor particulieren en bedrijven (profit en non-profit). Ook gaf ik loopbaan trainingen en een coachings-opleiding op diverse locaties in Nederland. Inspirerend om zo te werken met mensen met verschillende achtergronden en doelen.

Na ruim vijftien jaar veel onderweg te zijn geweest, heb ik eind 2010 besloten om mijn agenda te vereenvoudigen en me te richten op werkzaamheden in Noord Nederland. Sinds 6 jaar leef en werk ik in de boeiende omgeving van De Biotoop in Haren. Hier wonen en werken kunstenaars, muzikanten, biologen en vele anderen – een ongewone maar vaak ook inspirerende locatie. Ook geef ik coaching en supervisie in de stad Groningen en trajecten stressmanagement op locatie.

Graag kijk ik naar schoonheid, kwaliteit en groei. In de natuur, maar ook in mensen. Elke levensfase heeft z’n eigen energie en uitdagingen. Door zowel mooie als lastiger tijden ontwikkelen we vaardigheden, wijsheid en menselijkheid. Het is me een genoegen om mensen in al die seizoenen te mogen ontmoeten. En daarin zelf ook nieuwsgierig en lerend te blijven.

SPECIALISATIES

Als professional ben ik aangesloten bij het HBO-register RBCZ en beroepsverenigingen voor therapie en mindfulness training en coaching.

Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van meditatie, communicatie, karakterstijlen, stressmanagement en de gevolgen van langdurige stress. Niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook in het functioneren van een organisatie.

Chronische stress is niet alleen ziekmakend, maar bemoeilijkt ook samenwerking, helder en genuanceerd denken en efficiënt handelen.

OPLEIDINGEN

Na het Atheneum, HBO-Docentenopleiding en de mastersopleiding ‘Drama in Education’ (Newcastle) was ik een aantal jaren werkzaam in het onderwijs. Ik ontwikkelde mij op gebied van communicatie, zakelijke dienstverlening en kunstmanagement. In diverse pioniersbanen kwam projectmanagement steeds meer op de voorgrond te staan.

Toen ik me weer meer wilde verdiepen in het werken met mensen, begon ik met de opleiding Ervarings- en Lichaamsgerichte Psychotherapie bij BodyMind Opleidingen en daarna hun Coachings- en Supervisorenopleiding. Daarna volgden studies op het gebied van loopbaan, communicatie, mindfulness en stressmanagement.

Ik volgde ruim 20 jaar trainingen op het gebied van meditatie, gezondheid en bewustzijn, o.a.:

 • Trainingen en retraites mindfulness en boeddhistische psychologie
 • Mede-oprichter, leraar en supervisor bij ISSP (opleiding Meditatie & Spirituele Psychologie)
 • Stress- en traumatherapie (oa. Somatic Experiencing bij Marianne Bentzen, Raja Selvam)
 • Mindfulness trainersopleiding bij SeeTrue
 • Interpersoonlijke Mindfulness en Compassie MBCL-opleiding, bij Frits Koster & Erik vd Brink
 • Trainersopleiding Mindfulness based self-compassion, David Dewulf
 • Trainersopleiding Acceptance and Commitment Therapy, Seetrue
 • Stresspreventie en -interventie volgens de CSR-Methode, CSR Centrum

Nieuwsgierigheid naar ieders oorspronkelijke kern en kwaliteiten. Verkennen waar verbinding ontstaat, vanuit een open hart en heldere geest elkaar verstaan.

WERKERVARING EN ORGANISATIES

Zo bouwde ik een veelzijdige ervaring op in consultancy, loopbaan- & levenscoaching en trainingen voor diverse bedrijven en op verschillende niveaus, o.a. bij: BAM Techniek, UMCG, universiteit RUG, Hanzehogeschool, woningcorporaties, gemeenten en onderwijs-instellingen. Regelmatig in samenwerking met andere professionals op het gebied van gezondheid, loopbaanbegeleiding en management-development.

Met veel plezier begeleid ik mensen en organisaties op het gebied van stressmanagement, communicatie en samenwerking:

 • onderzoeken welke factoren bijdragen aan een gezond en effectief werk-/leefklimaat
 • ontwikkelen van tools om gezonder om te gaan met stress en persoonlijkheidsverschillen
 • nieuwe inzichten en vaardigheden concreet vertalen naar de praktijk.

IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN