MINDFULNESS EN STRESSREGULATIE

LICHAAMSGERICHTE MINDFULNESS EN STRESSREGULATIE

START: 28 maart (do.mi) 

Lessen vaak om de week, voor extra oefenruimte tussendoor. 

 

Lichaamsintelligentie en meditatie benutten in je dagelijks leven
Voorkom roofbouw (of bevorder herstel van chronische stress) door de werking van je Autonome Zenuwstelsel beter te leren kennen. Kennis op het gebied van neuro-fysiologie wordt in deze training gecombineerd met Mindfulness en ervaringsgerichte oefeningen.

Neuro-fysiologie en balans
Als we in balans zijn, dan zorgt ons autonome zenuwstelsel ervoor dat we actief en levendig kunnen zijn, en dat we weer tot rust en ontspanning kunnen komen. Het is waardevol om te ontdekken hoe we ons veilig, vitaal en verbonden kunnen voelen. We ervaren dan een soort ‘levensgemak’, waarbij we soepeler kunnen omgaan met uitdagingen en tegenslag.

Soepeler en vitaler leven
Deze training – ook wel Trauma-Sensitieve Mindfulness – maakt gebruik van inzichten uit de Polyvagaal-theorie en de werking van het autonome zenuwstelsel. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en leert om je stabiliteit, ruimte en veerkracht te vergroten.

Ook op de werkvloer
Meer levensgemak, zingeving en veerkracht ontwikkelen in je werk. Ook in ons werk het zinvol om deze neuro-fysiologische kennis te leren toepassen. Het draagt bij aan overzicht, rust en open communicatie.

 

 • Data:
  28 mrt, 11, 25 apr, 9, 16, 30 mei, 20, 27 juni | 14.30-16.45 uur 
 • Trainer:  Hantzen Stevenson
 • Kosten: € 550  (minima € 450)
 • Via werkgever: zie Zakelijke tarieven

Over de trainer

 

“Ik heb jarenlang training en opleidingen gegeven op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie, communicatie, coaching en zingeving. Later kwamen daar mindfulness, stress- en burnoutcoaching, traumatherapie en supervisie bij. Overeenkomst is de samenhang tussen lichaam, geest, gedachten en bewustzijn, en de praktische zingevende toepassing hiervan in het dagelijks leven.

Vanuit deze achtergrond – en mijn passie voor werkelijk contact en open dialoog – geef ik met veel plezier training en coaching aan professionals en anderen die zich die zich op dit gebied willen ontwikkelen.”

Hantzen Stevenson

 

Jaartraining ‘Stressregulatie en Communicatie’

Deze cursus kan het onderdeel zijn van een langer ontwikkeltraject; de Jaartraining Stressregulatie en Communicatie.

Mindfulness en Stressmanagement hebben een waardevolle invloed op onze gezondheid en levensplezier. En ook op de houding waarmee we relateren, spreken en luisteren. De inzichten en praktische oefeningen dragen bij aan balans, welbevinden en verbondenheid. In deze intensieve maatschappij is het waardevol om hierin te blijven ontwikkelen.

 • Herstel balans en veerkracht
 • Vergroot plezier, eigenheid en zingeving in leven en werk 
 • Leer soepeler en wijzer relateren en communiceren

Opzet overige modules

Module 2:
Stressregulatie verdiepen, ook in relatie 

 • Verdieping Stressregulatie en balans
 • Innerlijke rust bij ontmoetingen met anderen, ook bij spanning en ongemak.

 

 

Module 3:
Stressregulatie en Communicatie in de praktijk

Verdiep het geleerde in je leven en werk. Je ervaart hoe je de praktische handvatten kunt blijven toepassen in je leven.

Aanmelden

Kom in balans. Voor meer levensgemak, zingeving en veerkracht.