THERAPIE

SUPPORT EN INSPIRATIE

Misschien kan je steun gebruiken bij het verwerken van ervaringen. Je gaat door een moeilijke periode, wilt je relaties verbeteren of je bent op zoek naar een nieuwe richting in je leven. Dan ontstaat behoefte aan therapie en persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld bij:

  • verwerken van verlies (familie, relatie, baan, gezondheid)
  • omgaan met angst, depressie, stress, burn-out of trauma
  • relatieproblemen
  • wens tot verandering en ontwikkeling, zingeving

Gesprekken en therapie kunnen helpen om ervaringen te verwerken en nieuwe manieren te ontwikkelen, waarmee je kunt omgaan met jezelf en je omgeving.

LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Er zijn veel verschillende vormen van psychotherapie. Een ervarings- en lichaamsgerichte benadering houdt in dat we niet alleen cognitief werken. We gaan uit van samenhang tussen lichaam, gevoelens, gedachten, gedrag en bewustzijn.

Therapie is het meest effectief, wanneer al deze aspecten in het proces betrokken zijn. Zo kun je je lichaam en geest bijv. leren om anders om te gaan met de signalen van stress.

Mindfulness-based programma’s, traumatherapie en recent neurologisch wetenschappelijk onderzoek onderschrijven de waarde van deze benadering.

BEWUSTZIJN VERGROTEN

Meer dan we ons vaak bewust zijn, spelen automatische patronen een rol in onze manier van reageren en omgaan met levensgebeurtenissen. Onze gedachten voeren de boventoon, maar onbewust spelen het lichaam, zenuwstelsel en emoties een belangrijke rol.

Door aandacht te besteden aan wat je voelt (fysiek en emotioneel) en de relatie ervan met je gedachten en gedrag, ontstaat er meer bewustzijn over deze gebieden. Je leert effectiever omgaan met lastige situaties en krijgt mogelijkheden om ervaringen te verwerken. Door zelfinzicht en levenservaring ontwikkel je het vermogen om keuzes te maken voor een gezond en inspirerend leven.

Nieuwsgierigheid naar iemand oorspronkelijke kern en kwaliteiten, met respect voor grenzen en de manier van leven die is ontwikkeld.

WERKVORMEN

We maken gebruik van verschillende werkvormen, zoals oa.: biografische reflectie, karakteranalyse, lichaamsgerichte psychotherapie, traumahealing, Gestalt, NLP, systemisch werk, Mindfulness en Interpersoonlijke mindfulness.

WAT PAST NU?

Door het contact met cliënt of organisatie ontstaat een passende werkvorm en benadering. De kunst van vragen stellen, goed luisteren en de creativiteit om een geschikt kader, woord of werkvorm te kiezen, zijn belangrijke aspecten in mijn manier van werken.

 

MEER WETEN?