COMPASSIE TRAINING

VEERKRACHT EN COMPASSIE

START 11 OKTOBER

Vervolg en verdiepingstraining

Uit wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van (zelf)compassie blijkt dat het vermogen tot compassie bijdraagt aan onze gezondheid. Deze training ondersteunt veerkracht, eigenwaarde en het kunnen opvangen van tegenslagen.

Zo heeft men gezien dat mensen die meer (zelf)compassie ontwikkelen verantwoordelijker met moeilijkheden kunnen omgaan en minder angst ervaren voor falen en afwijzing. Ook is er meer emotionele balans en ontwikkelen zich gezonde relaties. Dit ondersteunt zelfrespect, wijsheid en levensgeluk.

De Compassie training (ook wel Mindfulness-Based Compassionate Living genoemd) is een verdiepende training voor iedereen die gezonder wil leren omgaan met stress of lijden. De training is waardevol voor mensen die hard zijn voor zichzelf, of gevoelig voor kritiek. Hoe vriendelijk ben je voor jezelf als je een fout maakt? Hoe ga je om met zelfzorg, kwetsbaarheid of verlangen? Je krijgt handvaten voor het ontwikkelen van ruimhartigheid en een evenwichtige compassievolle houding.

Hoe zorgzamer en rustiger we kunnen opmerken wat er innerlijk leeft, hoe meer ruimte we krijgen om anders te leren omgaan met de gebeurtenissen in ons leven. Het wordt gemakkelijker om automatische reactiepatronen los te laten en je maakt je sneller los van (te) snel oordelen. Dit heeft een positief effect op je leven en het contact met anderen. Er ontstaat ruimte voor wijs en effectief handelen.

Opzet van de training
De MBCL Compassietraining is ontwikkeld door Erik van den Brink en Frits Koster. Je maakt kennis met nieuwe meditaties en er wordt uitleg gegeven over de achtergrond daarvan. Er is ruimte voor zelfreflectie en uitwisseling. Je leert om naar jezelf en anderen te kijken op een vriendelijke manier, het leven tegemoet treden met heartfulness en mededogen. Met de wijsheid en gelijkmoedigheid om daarin een gezonde balans te vinden.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en is bedoeld voor mensen die al een keer de Mindfulness-training hebben gevolgd. Ook kun je deelnemen aan een stiltedag. Je wordt uitgenodigd om gedurende de training dagelijks ongeveer een 1/2 uur aan oefeningen te besteden.

Bij de kosten zijn inbegrepen koffie/thee en het hulpboek Compassie in je leven (Boom, 2015) van Frits Koster en Erik van den Brink, met downloadbare oefeningen.

INFORMATIE

Weken: 8 lessen van 2,5 uur vanaf 11 oktober
11, 18 okt, 1, 8, 15, 22, 29 nov, 6 dec. (niet op 25 okt).
Stiltedag op 29 oktober
Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Stevenson – Mindfulness Haren
Tarieven: particulier € 350 – € 550 afhankelijk van inkomen (korting studenten en minima), zakelijk € 750 excl. 21% btw

bekijk tarieven
bekijk locatie

LIJKT HET JE WAT?

AANMELDENKENNISMAKINGSGESPREK