MINDFUL RELATEREN

MINDFULNESS IN RELATIE

START 20 OKTOBER

Ontspannen contact en wezenlijke communicatie


Ken je dat?
Hoe de rust die je ervaart tijdens het mediteren opeens lijkt te verdwijnen als je met mensen in gesprek gaat? Vaak onbewust worden we beïnvloed door spanning, vooral in stressvolle situaties. Het kan verfrissend zijn om met open aandacht te kijken naar jezelf en wat de ander in je teweeg brengt. Oefenen hoe je ook in contact met anderen rustig en wakker aanwezig kan zijn.

Interpersoonlijke mindfulness helpt de verbinding met jezelf en anderen te versterken. Dit heeft een positief effect op je leven. Een vriendelijker omgang met jezelf, meer sociale verbondenheid, heldere en duidelijke communicatie.

In dit traject (4 bijeenkomsten van 10.30-16.30 uur en 1 consult) verdiep je je in karakterstijlen, meditatie en effectieve communicatie – thuis en op het werk. Enige ervaring met mindfulness is wenselijk.

Leer wijzer omgaan met patronen die je hebt ontwikkeld in communicatie en relatie. Stilstaan bij de invloed van stress, karakter en levenservaring op je verbinding met anderen. 

Goed communiceren is essentieel voor een gezonde relatie, of het nu gaat om de communicatie met partners, familie, vrienden of collega’s.

PARTICULIEREN EN PROFESSIONALS

Verbindend communiceren is van belang in ons privé leven, maar ook in contact met collega’s of mensen waarmee je professioneel werkt, bv als coach, leidinggevende, docent of zorgverlener. In dit traject verdiep je je in mindful communiceren en de invloed van karakterstijlen (lichaam, gevoel, gedachten en bewustzijn). Je leert:

  • vormen van ‘verstrakking’ en ‘ontspanning’ opmerken en de effecten ervan
  • mindfulness integreren in het contact met anderen
  • oefenen met diep luisteren en mindful communiceren
  • karakterstijlen, projecties en weerstand herkennen bij jezelf en anderen
  • en wat wel/niet behulpzaam is in het omgaan daarmee

Door meer innerlijke rust en ontspanning toe te laten, verdiept het contact met jezelf en de ander. Verbindend communiceren helpt conflicten voorkomen, maar kan ook bestaande conflicten helpen oplossen en het contact tussen mensen herstellen.

WERKVORMEN EN OPZET

We werken met ervaringsgerichte oefeningen en theorie vanuit karakteranalyse, mindfulness & compassie, stressregulatie, non-duality en Interpersoonlijke mindfulness. Je verkent taalpatronen, levensthema’s en patronen die al dan niet heilzaam of effectief voor je zijn.

  • Je leert jezelf en anderen beter te begrijpen
  • Jezelf sneller herstellen van disbalans, emoties en stress
  • Je openen voor echt luisteren en spreken vanuit wat wezenlijk voor je is.
  • Je krijgt tips en tools om het geleerde toe te passen in de praktijk
pinguins relatie 2 - Mindful Relateren

INFORMATIE

Training Mindful Relateren
Data:
za. 20 okt, 3+10 nov, 8 dec + 1 indiv. consult
Tijden: 10.30 – 16.30 uur

Locatie: Stevenson – Mindfulness Haren
Tarieven: particulier € 475 (partners 10% korting), zakelijk € 750
Info en afspraak

LIJKT HET JE WAT?