MINDFUL RELATEREN

TRAINING MINDFUL RELATEREN

START 28 FEBRUARI

In onze relaties en communicatie worden we vaak beïnvloed door patronen, vooral in stressvolle situaties. Misschien reageer je sneller of feller dan handig is. Of val je stil, is het lastig om je uit te spreken, of om echt te luisteren. Het kan verfrissend zijn om te kijken naar jezelf en wat de ander in je teweeg brengt. Oefenen hoe je ook in contact met anderen rustig en wakker aanwezig kan zijn.

Verbindende communicatie is van belang in ons privé leven, maar ook in contact met collega’s of mensen waarmee je professioneel werkt, bv als coach, leidinggevende, docent of zorgverlener. 

In deze cursus verdiep je je in karakterstijlen, mindfulness, deep listening en effectieve communicatie. Interpersoonlijke mindfulness helpt de verbinding met jezelf en anderen te versterken. De oefeningen nodigen uit tot meer begrip, een vriendelijker omgang met jezelf, meer sociale verbondenheid, heldere en duidelijke communicatie.

Goed communiceren is essentieel voor een gezonde relatie, of het nu gaat om de communicatie met partners, familie, vrienden of collega’s.

PARTICULIEREN EN PROFESSIONALS

Verbindend communiceren is van belang in ons privé leven, maar ook in contact met collega’s of mensen waarmee je professioneel werkt, bv als coach, leidinggevende, docent of zorgverlener. In deze training verdiep je je in mindful communiceren en de invloed van karakterstijlen (lichaam, gevoel, gedachten en bewustzijn). Je leert:

  • mindfulness integreren in het contact met anderen
  • oefenen met diep luisteren en mindful communiceren
  • stressreacties en karakterstijlen herkennen bij jezelf en anderen
  • en wat wel/niet behulpzaam is in het omgaan daarmee

Door meer innerlijke rust en ontspanning toe te laten, verdiept het contact met jezelf en de ander. Verbindend communiceren helpt conflicten voorkomen, maar kan ook bestaande conflicten helpen oplossen en het contact tussen mensen herstellen.

WERKVORMEN EN OPZET

We werken met ervaringsgerichte oefeningen en theorie vanuit karakteranalyse, mindfulness & compassie, stressregulatie en interpersoonlijke mindfulness. Je verkent taalpatronen, levensthema’s en patronen die al dan niet heilzaam of effectief voor je zijn.

  • Je leert jezelf en anderen beter te begrijpen
  • Jezelf sneller herstellen van disbalans, emoties en stress
  • Je openen voor echt luisteren en spreken vanuit wat wezenlijk voor je is.
  • Je krijgt tips en tools om het geleerde toe te passen in de praktijk
pinguins relatie 2 - Mindful Relateren

INFORMATIE

 

Training Mindful Relateren
Data:
do28 feb, 7, 14, 21, 28 mrt, 4, 11, 18 mrt
Tijden: 19.30 – 22.00 uur

Locatie: Stevenson – Mindfulness Haren
Tarieven: particulier € 395-475, zakelijk € 750
Info en afspraak

LIJKT HET JE WAT?