MINDFULNESS TRAINING

MINDFULNESS MBSR/MBCT

START 18 SEPTEMBER


Behoefte aan rust in je hoofd, meer genieten, minder stress?
In de Mindfulness training creëer je een wekelijks rustpunt, pauze in de drukte van alledag. Herstellen van balans, meer in contact met jezelf en je omgeving. Door ervaringsgerichte oefeningen leer je je lichaam en geest te ontspannen. Er ontstaat ruimte voor dialoog, helderder denken, creativiteit en bewuste keuzes.

MINDFULNESS MBSR/MBCT is een effectieve training voor het ontwikkelen van vaardigheden in het omgaan met stress, emoties en/of pijn. Deze wetenschappelijk onderbouwde training blijkt waardevol voor mensen met klachten als burn-out, depressie of stress. Ook mensen zonder specifieke psychische klachten kunnen baat hebben bij de trainingen. Deze door VMNB erkende training komt in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekeraars.

NB. Later instromen is (na overleg) soms mogelijk. Korting voor studenten en minima.

WAT IS MINDFULNESS?

  • Aandacht training voor open aanwezigheid, heldere geest en veerkracht
  • Doelbewuste aandacht voor de dingen zoals ze zijn op dit moment
  • Met een vriendelijke houding, zonder oordeel en automatische reacties

ACHTERGROND

De Mindfulness trainingen zijn ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn (MBSR) en Mark Williams e.a. (MBCT). Deze programma’s blijken effectief voor mensen met stressgerelateerde klachten en klachten van pijn, vermoeidheid of somberheid/depressie. Inmiddels is de effectiviteit van het programma in talloze internationale onderzoeken wetenschappelijk bevestigd.

Je leert hoe stress wordt opgebouwd en wat daarvan de effecten zijn. Bij stress komen automatisch patronen naar voren waarin we op situaties reageren. Door ervaringsgerichte oefeningen leer je je lichaam en geest te ontspannen – te ‘zijn’ met wat er op dit moment is. Er ontstaat meer ruimte voor dialoog, helderder denken, creativiteit en bewuste keuzes.

Dit kan op meer manieren helpen in je leven – bij loopbaankeuzes, omgaan met relaties en communicatie (thuis en op het werk). Ook kan het steun bieden bij het verwerken van moeilijke situaties, zoals ziekte, zorgen, verlies en rouw.

KENNISMAKEN

Het is zinvol om elkaar voorafgaand aan de training te ontmoeten. Je krijgt daardoor alvast een beeld van de training, trainer en de locatie, en kan jouw situatie en motieven rustig toelichten. Afspraak maken.

 

VERGOEDING

Mindfulness wordt soms vergoed via de zorgverzekeraar of gemeente Haren. Ook werkgevers zijn vaak bereid om de mindfulness training te betalen. Neem even contact op voor meer informatie.

Je kunt de Mindfulness training volgen in groepsverband, als individuele training of met een tweetal. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

LUCHT BLAADJES - Mindfulness Training

INFORMATIE


Data: 
di. 18, 25 sept, 2, 9, 16, 30 okt, 13, 20, 27 nov (niet op 23 okt)
Tijden: 19.30 -22.00 uur (9x)

Locatie: Stevenson – Mindfulness Haren
Tarieven: particulier € 350 – € 550 euro,
zakelijk € 750 excl. 21% btw
Afspraak maken

LIJKT HET JE WAT?