STRESSREGULATIE EN COMMUNICATIE

STRESSREGULATIE EN RELATIE

Module 2: START najaar 2024

Vervolgtraining voor cursisten die de cursus ‘Mindfulness en Stressregulatie’ of ‘Trauma Sensitieve Mindfulness hebben gevolgd.  Lessen om de week, zodat er voldoende ruimte is voor oefenen in dagelijks leven.

 

LICHAAMGERICHTE MINDFULNESS EN DE DAGELIJKSE PRAKTIJK 

 • Continuiteit en verdieping op het gebied van Lichaamsgerichte Stressregulatie
 • Innerlijke rust, balans en flexibiliteit vergroten, ook bij spanning en ongemak
 • Verdiepen van het vermogen tot ontspannen en wezenlijke communicatie.

We kunnen ons rustig voelen, bijvoorbeeld in meditatie of de natuur. Vaak verliezen we deze rust in de dagelijkse drukte en in communicatie met anderen. Misschien reageer je sneller of feller dan handig is. Of val je stil, is het lastig om je uit te spreken. Je aandacht is teveel bij de ander, of je ervaart onvermogen om echt te luisteren.

Je leert stressregulerende tools toepassen in je dagelijks leven. De oefeningen nodigen uit tot herstellen van balans, sociale verbondenheid en verbindende communicatie.

Door innerlijke rust en aanwezige open aandacht verdiept het contact met jezelf en de ander. Opener spreken en luisteren, je eigen mening even los kunnen laten. Je leert jezelf minder te verliezen in contact met een ander.

  Over de trainer

   

  “Ik heb jarenlang training en opleidingen gegeven op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie, communicatie, coaching en zingeving. Later kwamen daar mindfulness, stressmanagement, supervisie en traumatherapie bij. Overeenkomst is de samenhang tussen lichaam, geest, gedachten en bewustzijn, en de praktische zingevende toepassing hiervan in het dagelijks leven.

  Vanuit deze achtergrond – en mijn passie voor werkelijk contact en open dialoog – geef ik met veel plezier training en coaching aan professionals en anderen die zich die zich op dit gebied willen ontwikkelen.”

  Hantzen Stevenson

   

  Jaartraining ‘Stressregulatie en Communicatie’

  Deze cursus kan het onderdeel zijn van een langer ontwikkeltraject; de Jaartraining Stressregulatie en Communicatie.

  Mindfulness en Stressmanagement hebben een waardevolle invloed op onze gezondheid en levensplezier. En ook op de houding waarmee we relateren, spreken en luisteren. De inzichten en praktische oefeningen dragen bij aan balans, welbevinden en verbondenheid. In deze intensieve maatschappij is het waardevol om hierin te blijven ontwikkelen.

  • Herstel balans en veerkracht
  • Vergroot plezier, eigenheid en zingeving in leven en werk 
  • Leer soepeler en wijzer relateren en communiceren

  Opzet overige modules

  Module 1:
  Mindfulness en Stressregulatie

  Leer soepeler bewegen tussen actie en rust. Neuro-fysiologische kennis wordt gecombineerd met ervaringsgerichte Mindfulness oefeningen.  

   

   

  Module 3:
  Stressregulatie en Communicatie in de praktijk

  Verdiep het geleerde in je leven en werk. Je ervaart hoe je door de opgedane inzichten en praktische handvatten creatiever leert vormgeven aan je leven.

  Aanmelden

  Kom in balans. Voor meer levensgemak, zingeving en veerkracht.