VERLIES EN ROUW

OMGAAN MET VERLIES EN ROUW

Nieuwe training op aanvraag. Individuele begeleiding mogelijk.

Deze training is bestemd voor mensen die in hun werk of privé-leven te maken krijgen met verlies en rouw. Neem even contact op als je hierin bent geïnteresseerd (kan ook op aanvraag voor een team of binnen organisatie worden gegeven).

Verlies en verandering
Een dierbare die overlijdt, een baan of andere zekerheid die verdwijnt. Het zijn ingrijpende gebeurtenissen waar we allemaal op een bepaalde manier mee te maken krijgen. Iets of iemand valt weg en daardoor verdwijnt ook de vertrouwdheid, verbinding en vorm.

  • Wat kom je tegen en hoe ga je hiermee om?
  • Wat heb je nodig voor verwerking, nieuwe richting en structuur?
  • Hoe ga je om met verlies en rouw van anderen – in je privéleven of als professional die met mensen werkt?

We gaan in op een aantal theorieën van waaruit op dit moment in de beroepspraktijk bij rouwbegeleiding wordt gewerkt. Je verdiept je in het natuurlijke proces van rouw en verliesverwerking. Praktijkgerichte oefeningen helpen om levenservaringen meer te integreren.

Je leert knelpunten te herkennen in het omgaan met rouw en hoe je hiermee om kunt gaan. Benoemen waaraan je behoefte hebt en wat je vooral niet wenst aan reacties van anderen. Heilzaam voor jezelf en leerzaam voor anderen.

Ook besteden we aandacht aan hoe je meer balans kunt ontwikkelen en je herstelvermogen kan vergroten. Momenten creëren van innerlijke stilte en verbondenheid.

INFORMATIE

Neem even contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

LIJKT HET JE WAT?

AANMELDEN