STRESSREGULATIE EN COMMUNICATIE

LICHAAMSGERICHTE MINDFULNESS EN STRESSREGULATIE

START: 4 APRIL 2023 

 

Lichaamsintelligentie en meditatie benutten in je dagelijks leven
Voorkom roofbouw (of bevorder herstel van chronische stress) door de werking van je Autonome Zenuwstelsel beter te leren kennen. Kennis op het gebied van neuro-fysiologie wordt in deze training gecombineerd met Mindfulness en ervaringsgerichte oefeningen.

Neuro-fysiologie en balans
Als we in balans zijn, dan zorgt ons autonome zenuwstelsel ervoor dat we actief en levendig kunnen zijn, en dat we weer tot rust en ontspanning kunnen komen. Het is waardevol om te ontdekken hoe we ons veilig, vitaal en verbonden kunnen voelen. We ervaren dan een soort ‘levensgemak’, waarbij we soepeler kunnen omgaan met uitdagingen en tegenslag.

Soepeler en vitaler leven
Deze Neuro-Sensitieve Mindfulnesstraining maakt gebruik van inzichten en oefeningen uit de Polyvagaal-theorie en de werking van het autonome zenuwstelsel. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en leert om je stabiliteit, ruimte en veerkracht te vergroten.

Ook op de werkvloer
Meer levensgemak, zingeving en veerkracht ontwikkelen in je werk. Ook in ons werk het zinvol om deze neuro-fysiologische kennis te leren toepassen. Het draagt bij aan overzicht, rust en open communicatie.  

 

  • Data: 8 lessen. 19.30-21.45 uur
    Apr: 4, 11,18, 25  | Mei: 9, 16, 23 | Juni: 6
  • Trainer:  Hantzen Stevenson
  • Kosten: € 495  (minima € 400)
  • Via werkgever: zie Zakelijke tarieven

Over de trainer

 

“Ik heb jarenlang training en opleidingen gegeven op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie, communicatie, coaching en zingeving. Later kwamen daar mindfulness, stressmanagement, supervisie en traumatherapie bij. Overeenkomst is de samenhang tussen lichaam, geest, gedachten en bewustzijn, en de praktische zingevende toepassing hiervan in het dagelijks leven.

Vanuit deze achtergrond – en mijn passie voor werkelijk contact en open dialoog – geef ik met veel plezier training en coaching aan professionals en anderen die zich die zich op dit gebied willen ontwikkelen.”

Hantzen Stevenson

 

Jaartraining ‘Stressregulatie en Communicatie’

Deze cursus kan het onderdeel zijn van een langer ontwikkeltraject; de Jaartraining Stressregulatie en Communicatie.

Mindfulness en Stressmanagement hebben een waardevolle invloed op onze gezondheid en levensplezier. En ook op de houding waarmee we relateren, spreken en luisteren. De inzichten en praktische oefeningen dragen bij aan balans, welbevinden en verbondenheid. In deze intensieve maatschappij is het waardevol om hierin te blijven ontwikkelen.

  • Herstel balans en veerkracht
  • Vergroot plezier, eigenheid en zingeving in leven en werk 
  • Leer soepeler en wijzer relateren en communiceren

Opzet overige modules

Module 2:
Spreken en Luisteren
vanuit rust

Verbindend communiceren is van belang in ons privé leven, maar ook in je werk. Vergroot je vermogen tot ontspannen en wezenlijke communicatie.

 

 

Module 3:
Stressregulatie en Communicatie in de praktijk

Verdiep het geleerde in je leven en werk. Je ervaart hoe je door de opgedane inzichten en praktische handvatten creatiever leert vormgeven aan je leven.

Aanmelden

Kom in balans. Voor meer levensgemak, zingeving en veerkracht.