STRESSREGULATIE EN COMMUNICATIE

8-weekse cursus
LICHAAMSGERICHTE MINDFULNESS EN STRESSREGULATIE

START: 1 februari 2023 (data en tarieven onderaan)

 

Lichaamsintelligentie en meditatie benutten in je dagelijks leven

Voorkom roofbouw – of bevorder herstel van chronische stress en burnout – door je te verdiepen in de werking van je Autonome Zenuwstelsel. Kennis op het gebied van neuro-fysiologie wordt gecombineerd met Mindfulness en ervaringsgerichte oefeningen.

Neuro-fysiologie en balans
Als we in balans zijn, dan zorgt ons autonome zenuwstelsel ervoor dat we actief en levendig kunnen zijn, en dat we weer tot rust en ontspanning kunnen komen. Het is waardevol om te ontdekken hoe we ons veilig, vitaal en verbonden kunnen voelen. We ervaren dan een soort ‘levensgemak’, waarbij we soepeler kunnen omgaan met uitdagingen en tegenslag.

Soepeler en vitaler leven
Deze training maakt gebruik van inzichten en oefeningen uit de Polyvagaal-theorie en de werking van het autonome zenuwstelsel. Je ontwikkelt meer lichaamsbewustzijn en leert om je stabiliteit, ruimte en veerkracht te vergroten. 

Ook voor professionals
Meer levensgemak, zingeving en veerkracht ontwikkelen in je werk. Ook als professional is het zinvol om deze neuro-fysiologische kennis en ervaring op het gebied van ‘disregulatie en herstel’ te leren toepassen – bij jezelf en mensen waarmee je werkt.

NB. deze cursus is een variant op de Trauma-Sensitieve Mindfulness training, en is gericht op het praktisch leren benutten van neuro-fysiologische inzichten en stressbalancerende oefeningen. 

PASSIE EN ERVARING

 

Hantzen Stevenson:
Ik heb jarenlang training en opleidingen gegeven op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie, communicatie, coaching en zingeving. Later kwamen daar mindfulness, stressmanagement, supervisie en traumatherapie bij. Overeenkomst is de samenhang tussen lichaam, geest, gedachten en bewustzijn, en de praktische zingevende toepassing hiervan in het dagelijks leven.

Vanuit deze achtergrond – en mijn passie voor werkelijk contact en open dialoog – geef ik met veel plezier training en coaching aan professionals en anderen die zich die zich op dit gebied willen ontwikkelen.

 

STRESSREGULATIE EN verbindende COMMUNICATIE

Bovenstaande cursus kan het eerste onderdeel zijn van een langer ontwikkeltraject, de Jaartraining Stressregulatie en Communicatie.

Mindfulness en Stressmanagement hebben een waardevolle invloed op onze gezondheid en levensplezier. En ook op de houding waarmee we relateren, spreken en luisteren. De inzichten en praktische oefeningen dragen bij aan balans, welbevinden en verbondenheid.

In deze intensieve maatschappij is het waardevol om hierin te blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij training en coaching aan, die ook als jaartraject kunnen worden gevolgd. 

  • herstellen van balans en veerkracht
  • vergroten van plezier, eigenheid en zingeving in leven en werk 
  • soepeler en wijzer leren relateren en communiceren

Interesse? Misschien is dit ontwikkelingstraject je op het lijf geschreven!
In deze trainingen en individuele consulten verdiep je je op het gebied van stressmanagement en mindful communicatie.

OPZET
Module 1         Lichaamsgerichte Mindfulness en Stressregulatie      start 1 februari 2023
Module 2         Spreken en Luisteren vanuit rust                                      start 10 mei 2023
Module 3         Stressregulatie en Communicatie in de praktijk          najaar 2023

NB. de cursussen zijn ook los te volgen; korting bij hele traject. Aantal individuele consulten in overleg.
Aanmelding mogelijk na kennismakingsgesprek.

Module 2: 8-weekse cursus
SPREKEN EN LUISTEREN VANUIT RUST

  • Vergroten van helderheid, warmte en effectiviteit in communicatie
  • Rust en openheid vinden in communicatie met anderen, ook bij spanning en ongemak
  • Verbindende communicatie leren inzetten bij samenwerking en innovatie

Verbindend communiceren is van belang in ons privé leven, maar ook in contact met collega’s of mensen waarmee je professioneel werkt. In deze module verdiep je je vermogen tot ontspannen en wezenlijke communicatie.

We kunnen ons rustig voelen, bijvoorbeeld in meditatie of de natuur. Vaak verliezen we deze rust in de dagelijkse drukte en in communicatie met anderen. Misschien reageer je sneller of feller dan handig is. Of val je stil, is het lastig om je uit te spreken. Je aandacht is teveel bij de ander, of je ervaart onvermogen om echt te luisteren.

Je leert stressregulerende tools toepassen op het gebied van relatie en communicatie. Naast aandacht voor je eigen balans, maak je ook kennis met Interactieve Mindfulness. De oefeningen nodigen uit tot een vriendelijker omgang met jezelf en anderen, meer sociale verbondenheid en duidelijke communicatie. 

Door innerlijke rust en aanwezige open aandacht verdiept het contact met jezelf en de ander. Opener spreken en luisteren, je eigen mening even los kunnen laten. Je leert jezelf minder te verliezen in contact met een ander.

Module 3: verdiepingsdagen en coaching

STRESSREGULATIE EN COMMUNICATIE IN DE PRAKTIJK

In de eerste module bouw je ervaring op met stressregulerende oefeningen en lichaamsbewustzijn. In de tweede module leer je dit toepassen in de verbinding en communicatie met anderen. 

Je oefent wekelijks in de groep, en thuis lees je in het werkboek over de thema’s en theorie die hieraan ten grondslag liggen. Ook pas je deze tools toe in je dagelijks leven, met als doel om hier met kleine stapjes vertrouwdheid mee op te doen. Laat je verrassen door de ervaringen en mogelijkheden die daardoor ontstaan.

De 3e module is gericht op het verder verdiepen van het geleerde in je leven en werk. Je ervaart wellicht hoe je door de opgedane inzichten en praktische handvatten creatiever leert vormgeven aan je leven. De planning en invulling wordt vastgesteld in overleg met de deelnemers van module 1+2, een proces van co-creatie.

Training

LICHAAMSREGICHTE MFN EN STRESSREGULATIE

Data: 8 lessen,19.30-21.45 uur
Feb: 1, 8, 15 | Mrt: 8, 15, 22 | Apr: 5, 12
Trainer:  
Hantzen Stevenson
Kosten: € 495  (minima € 400)
Via werkgever: zie Zakelijke tarieven

Ons vermogen om de waarheid in het verhaal van anderen te horen, is de basis voor dialoog en een wezenlijke ontmoeting.

– James O’Dea